fbpx
 

Paket 7 – Vimeo (staro)

Obnovitvena vadba je namenjena mehkemu in pretočnemu gibanju, umiritvi in sprostitvi napetosti. Primerna je za zaključek dneva ali ob trenutkih, ko si zares izčrpana. Položaji so fizično nezahtevni in sproščujoči. Sledi dolga sprostitev ob koncu.

VSEBINA: začetna osredotočenost, samomasaža, dihalna vaja za ozaveščanje diha po različnih delih telesa, nežne raztezne vaje sede, kleče in leže, umiritvena tehnika s pomočjo podob za lajšanje oteklosti in napetosti, zvočna dihalna vaja za jasnost in umiritev

ČAS TRAJANJA: cca 25 min

Vadba je odlična popotnica za začetek tvojega dne.  Z nežnim prebujanjem, raztezanjem in ogrevanjem telesa boš občutila svežino in dvig energije ter s povezala z bitjem v sebi.

VSEBINA: začetna osredotočenost, vaja za oči, raztezne vaje sede in kleče, dinamično zaporedje vaj, energijska dihalna vaja, meditativna vaja: Stik z otrokom

S to vadbo prijetno in postopno raztezaš in krepiš svoje telo. Poudarek je na pridobivanju moči v rokah in nogah. Vadba je dinamične narave in vsebuje tudi fizično zahtevnejše položaje. Med vadbo lahko uživaš v postankih in se predihaš.  Na koncu te popelje v globoko sprostitev na vseh ravneh.

VSEBINA: začetna osredotočenost, vaje za ogrevanje in krepitev sede, kleče in stoje, dinamična zaporedja, globoko sproščanje ob koncu

S to vadbo se boš poleg razteznih in krepitvenih položajev krepila tudi v ravnotežju. Večina položajev se izvaja stoje ali na vseh štirih. Ob koncu sledi globoka umiritev z dihanjem.

VSEBINA: začetna osredotočenost, vaje za ogrevanje in krepitev stoje in kleče, globoko sproščanje ob koncu

V nosečnosti je ustvarjanje prostora pomembno z več vidikov. Na telesni ravni lahko s pravilno držo in raztegi v trupu občutimo veliko razbremenitev. Tako damo svojim organom in otročičku občutek večje prostornosti. Prostor je treba nameniti tudi čustvom, ki jih prej morda nismo poznali. In nenazadnje tudi vsem izzivom, ki so pred nami. Vadba intuitivno popelje skozi telesne položaje, na koncu pa sledi vaja: Moj porod.

VSEBINA: začetna osredotočenost, vaje za ogrevanje, raztezanje in krepitev telesa, vizualizacija poroda

Vadba je posvečena zaznavi in krepitvi medeničnega dna ter zaznavanju mobilnosti medenice.

Za to vadbo potrebuješ tudi stol in dve žogici ali zviti brisački.

VSEBINA: vaje za mobilnost medenice, vaje za krepitev in razteg medeničnega dna, vaje za opazovanje medeničnega dna v vsakodnevnih praksah

Ta vadba je namenjena vama. Za krepitev medsebojne povezanosti brez besed. Za čutenje v tišini, ko najdeta skupen dih. Položaji so namenjeni lahkotnejšemu bivanju v obdobju nosečnosti, boljšemu sodelovanju v času poroda in lajšanju napetosti. Partnerji so včasih od celotnega procesa nosečnosti odrezani, saj ne občutijo vseh sprememb, ki se dogajajo v vas. S takšno vadbo lahko hitreje vzpostavita stik in se skupaj pripravita na porodno izkušnjo.

VSEBINA: raztezne in krepitvene vaje v paru, položaji za porod, sprostitev partnerke